www.srpskakuca.org.rs

ŠEFKIJA M. HASKOVIĆ - MONOGRAFIJA OŠ RIFAT BURDŽOVIĆ TRŠO KARAJUKIĆA BUNARI

ŠEFKIJA M. HASKOVIĆ - MONOGRAFIJA OŠ "RIFAT BURDŽOVIĆ TRŠO" KARAJUKIĆA BUNARI

Šefkija M. Hasković, rođen je 17. septembra 1937. godine u selu Jablanovu, kao peto dete, od oca Mehmeda i majke Nazife rođene Kuč. Osnovnu školu učio je u Jablanovu. Osmogodišnju školu učio je u Bistrici i Bijelom Polju. Završni ispit niže srednje škole završio je u Bjelom Polju školske 1953/54. godine. Višu realnu gimnaziju završio je u Bijelom Polju. Višu pedagošku školu završio je u Sarajevu na grupi predmeta: fizika i tehničko obrazovanje, 1962. godine.

Školske 1962/63. godine, prvi put je otvorio V razred u školi “29. novembar” na Barama. U V razredu upisano je 45, a završilo je 30 učenika.

U neodgovarajućim uslovima, nastavnici: Šefkija Hasković, Husein Derdemez i Novica Jovanović, uspešno su počeli rad na prerastanju škole "29. novembar" u potpunu osmogodišnju.

Od 01. septembra 1964. godine živi i radi kao nastavnik u OŠ "Rifat Burdžović Tršo" u Karajukića Bunarima. Bio je razredni starešina prve generacije osmog razreda. Izvodio je nastavu matematike od V do VIII razreda, OTO-a od V do VIII razreda i fiziku u VII i VIII razredu. Bio je predsednik Odeljenjskog veća, predsednik Saveta škole, po odluci SO Sjenica, biran je za člana Školskog odbora, bio je predsednik Mirovnog veća Mesne zajednice, predsednik MK SSRN-a, delegat OK SSRN-a, delegat DPV-a SO Sjenica.

17. marta 1982. godine izabran je za direktora Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo” i na toj funkciji je bio do 13.01.1987. godine. Povremeno je sarađivao sa TN (Tehničkim novinama), te je nagrađen sa knjigom KROZ VASIONU I SVEMIR. Bio je pohvaljivan, nagrađivan i odlikovan. U penziju odlazi 16.02.2003. godine. Ovo je njegova prva knjiga.

Knjiga je objavljena 2013. godine.

 

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК