www.srpskakuca.org.rs

ЗЛАТНЕ РУКЕ СТИГА

Пројекат "Златне руке Стига" замишљен је као такмичење домаћица у припремању јела на традиционалан начин као и у припремању и постављању трпезе. Домаћице које су заинтересоване могу учествовати и у излагању и оцењивању радова из ручне радиности.

Ова манифестација обухвата учеснике из тридесет села Браничевског округа која се пријаве и која буду изабрана за такмичење.

Из сваког села у полуфинале ће се пласирати по три такмичарке, а потом се организује велико финале у Пожаревцу где ће се прогласити најдомаћица Стига. За најбоље предвиђене су вредне награде од спонзора.

Сценографија за сва села је иста са елементима који садрже етно и традиционално: сва догађања се одвијају око ватре (некадашња прела, седељке и супреци), стара воловска кола, слама или шаша, много старог оруђа и предмета.

У оквиру овог пројекта односно такмичења, паралелно се снима и телевизијска емисија о селу и пољопривреди под називом "Сеоска разгледница", у сарадњи са SatTV из Пожаревца. Ова емисија поред праћења догађања на такмичењу бавила би се и животом на селу, комуналнм инфраструктуром, културним животом, здравственом заштитом...

У оквиру манифестације бира се Нај домаћин Стига.

 

Ако сте заинтересовани да ви или ваше село учествујете у такмичењу или желите да спонзоришете ову манифестацију обратите нам се путем електронске поште на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на бројеве телефона (+381) 12 211 055, (+381) 12 211 066. Факс нам можете послати на броj (+381) 12 211 055. Посетиоци могу пратити манифестацију у селу где се организује такмичење или путем SatTV телевизије. Велико финале се одржава у "Српској кући" на адреси Пожаревац, Хајдук Вељкова 23 (прекопута Саборне Цркве) - ДОБРОДОШЛИ !

 

 

 

 

 

 

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК