www.srpskakuca.org.rs

УСКРШЊЕ СВЕЧАНОСТИ

Ускршње свечаности су традиционална манифестација која се одржава сваке године под слоганом "У Мокрину маме и тате, у Пожаревцу секе и бате". Она се сатоји од:

1) Такмичења у туцању ускршњим јајима

2) Такмичења најлепше ускршње јаје

3) Такмичења "Ко брже ољушти и поједе три ускршња јајета"

4) Ускршњи маскембал

5) Ускршње кићење три дрвета испред Српске куће.

УСКРШЊЕ ТАКМИЧЕЊЕ ДЕЦЕ У ТУЦАЊУ ЈАЈИМА У "СРПСКОЈ КУЋИ". 15. 04. 2012. ПОД СЛОГАНОМ "У МОКРИНУ МАМЕ И ТАТЕ У ПОЖАРЕВЦУ СЕКЕ И БАТЕ" ОВО СУ 14 ТРАДИЦИОНАЛНЕ УСКРШЊЕ СВЕЧАНОСТИ У СРПСКОЈ КУЋИ. ОВЕ ГОДИНЕ СВЕЧАНОСТИ СУ СУ БИЛЕ МЕЂУНАРОДНЕ ЈЕР СУ УЧЕСТОВВАЛА И ДЕЦА ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ ИЗ ГРАДА ALTSTATTEN. ПОБЕДНИК ТАКМИЧЕЊА ЈЕ ИВАНА ФИЛИПОВИЋ, УЧЕНИЦА 5. РАЗРЕДА ОШ СВЕТИ САВА ИЗ ПОЖАРЕВЦА. НА ПОКЛОН ЈЕ ДОБИЛА СРЕБРНИ ПРСТЕН, ДАР "СРПСКЕ КУЋЕ".

Дарко Бранковић (рођ. 2004. год.), ученик I разреда ОШ "Доситеј Обрадовић" из Пожаревца победник у туцању ускршњим јајима на XII Ускршњим свечаностима одржаним 2011. године у Српској кући.

 

УСКРШЊЕ СВЕЧАНОСТИ МАНАСТИР "СЕСТРОЉИН" 2011

На такмичењу је КИЦ "Српска кућа" освојила треће место у категорији "Најлепше јаје."

 

Манифестацију је покренуо и основао Братислав - Бата Голић 17. 04. 1998. на Велики петак.
Ускршње свечаности је манифестација која је првенствено намењена деци и њиховом окупљању и дружењу на највећи хришћански празник. Сваке године на огласној табли "Српске куће" налази се програм свечаности, право учешћа имају деца свих узраста. Ова манифестација је уврштена у календар туристичке организације града Пожаревца и Србије.

Ако желите да учествујете на Ускршњим свечаностима као такмичар или гост или ако желите да спонзоришете ову манифестацију обратите нам се путем електронске поште на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на бројеве телефона (+381) 12 211 055, (+381) 12 211 066. Факс нам можете послати на бројеве (+381) 12 211 055, (+381) 12 211 055. Посетиоци нас могу наћи на адреси Пожаревац, Хајдук Вељкова 23 (прекопута Саборне Цркве) - ДОБРОДОШЛИ!

 

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК