www.srpskakuca.org.rs

ДЕЧЈА КОЛОНИЈА КЕРАМИКЕ

Моделовање глине је један од најсложенијих ликовних техника. Глина је "Жива материја" која је динамична и која се отима. Она тражи уметника који зна шта хоће и који има веште прсте да то што мисли и осећа пренесе на влажну и безобличну масу. После мукотрпног обликовања предстоји дуг период сушења и уметник мора да предвиди како ће се сваки детаљ на његовом делу понашати. На крају долази печење глине које је у суштини дубок стваралачки процес. Потребно је глину, која је крајњи продукт распадања стена, уз помоћ ватре, поново претворити у камен - керамику, која је вечна и која миленијумима сведочи о човековом постојању под капом небеском.

Овај дубок стваралачки чин вајара керамике могу да остваре само одабрани, а њих је највише међу децом од 7 до 15 година. Те одабране чекамо у "Српској кући", да се дружимо, упознајемо, стварамо у глини и керамици и на тај начин градимо свет, под слоганом "Златне руке деце света у српској кући".

Дечија колонија керамике је традиционална манифестација која се у организацији Културно издавачког центра "Српска кућа" дешава половином јуна.

Ако желите да Ваше дете учествује у манифестацији Дечија колонија керамике или ако желите да спонзоришете ову манифестацију обратите нам се путем електронске поште на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на бројеве телефона (+381) 12 211 055, (+381) 12 211 066. Факс нам можете послати на број (+381) 12 211 055. За посетиоце ове манифестације "Српска кућа" се налази на адреси Пожаревац, Хајдук Вељкова 23 (прекопута Саборне Цркве) - ДОБРОДОШЛИ !

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК