www.srpskakuca.org.rs

This week we have a special, half price on delicious oranges!

Only for our special customers!
Use the code: Joomla! when ordering

This module can only be seen by people in the customers group or higher.

 

ВИОЛЕТА КЕВРО СЛИКАР ИЗ КОСТОЛЦА

Зовем се Виолета Кевро. Рођена сам 27. 03. 1969. године. За заинтересоване сам ован у хороскопу, ватрени знак. Живим у Костолцу са својом породицом, мужем и два сина. Они су ми велика подршка, моја највећа снага. Читав свој живот цртам, играм се материјалима и маштом. Моја права сликарска авантура почела је 2005. године и отад се трудим да надоградим себе као сликара и као жену. Користим различите технике: уље на платну и лесониту, акрил, оловку, туш... Радим из срца: оно што осећам преточим у слику, цртеж. Када свој рад поставим на зид да га сви виде, тада оголим комад свог бића и на свачији суд стављам и део себе и своју визију. Излагала сам широм Србије и ван њених граница: колективне изложбе у Лозници, Чачку, Костолцу, Пожаревцу, учествујем радо на многим манифестацијама; "Дани Дунава", "Костолачка жишка"; на колонијама Костолац, Чачалица, Сутоморе, Цодеџ, Љубичево; са задовољством се одазивам позивима удружења другачијих интересовања и активности; неколико година излажем слике у Мајданпеку на "Међународној изложби жена сликара", учествовала сам на конкурсу минијатура у Мађарској; у јуну 2011. године сам била почасни гост у Републици Српској и тамо самостално изложила своје слике на седмодневној манифестацији "Видовдански дани кнесопља", изложби коју је видело преко 1500 људи и где сам позвана и следеће године; самостално сам излагала и у Соко Бањи, неколико година уназад.
Ово је моја 7. самостална изложба и њом бих желела да са својим пријатељима и љубитељима уметности поделим ужитак стварања, неке своје мисли, важне догђаје мог живота и људи у њему и осећања која су била мој покретач и да још једном своју срећу умножим дељењем...


ЉИЉАНА ЈОВАНОВИЋ


Љиљана Јовановић рођена је у Смедереву 12.09. 1960. године, по занимању електро-инжењер, радник УСС Србија у припреми одржавања Хладне ваљаонице.
Живии и ствара у Пожаревцу. Сликањем се бави у слободно време од 2000. године, када је постала активни члан клуба Милена Павловић Барили. У галерији "Српска кућа" имала је прву самосталну изложбу у марту 2001. године. Излагала је на свим колективним изложбама ликовног клуба "Милена Павловић Барили", 40, пута, и учесник је на свим добротворним акцијама као донатор својих слика. Била је учесник на многобројним ликовним колонијама: У Београду, на Копаонику, Палићу, Свилајнцу, Рајцу, Гочу, Книћу, Равној Гори, Ћићевцу, Аџине Ливаде, Пролом Бањи, Заови, Љубичеву, Горњаку, Крепољину, Сестрољинским данима културе у Пољани, у Пожаревцу, Тулба и Чачалица.

Била је члан ликовне секције "САРТИД КУД", и излагала у Смедереву виђе пута у галерији Нинић.


МИЛЕВА БРАТИЋ СЛИКАР ИЗ ПОЖАРЕВЦА

Милева Братић дипломирани правник, рођена у Невесињу 25. 11. 1953. године живела у Мостару до ратних догађања. Сада живи и ради у Пожаревцу. Члан Удружења ликовних стваралаца "Милена Павловић Барили" Пожаревац. Учесник бројних ликовних колонија у Пожаревцу. Учесник колективних изложби у Пожаревцу и у Мостару. Самостална изложба у Невесињу. Друга самостална изложба у Пожаревцу у галерији "Српске куће" 26. 09 2011.

 


БИЉАНА РАКИЋ СЛИКАР ИЗ ПОЖАРЕВЦА


Зовем се Ракић Биљана и рођена сам 19. 01. 1994. године у Пожаревцу. Ученик сам III разреда Пожаревачке гимназије. Члан сам сликарског клуба Барили од 2008. године. Учествовала сам на више колективних изложби. Ово је моја прва самостална изложба у галерији Српске куће из Пожаревца, на којој су изложени моји, до сада, најбољи радови. Највише ме интересује модни дизајн и животна жеља ми је да постанем модни дизајнер.
Цртање је нешто што ме испуњава и показује моје виђење света и људи око себе. То ме инспирише да наставим даље.

 

Контакт:

012 7213 268
060 7224 003

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

СИНИША МИЈАТОВИЋ - САША

ВАЈАР ИЗ БЕОГРАДА

Синиша Мијатовић - Саша , вајар из Београда, рођен 1964. године у Лозници, дипломирани економиста, магистар наука, усавршавао се на академији у иностранству; књижевник, председник Књижевног клуба "Жеља" из Београда, члан и координатор четрнаест огранака у земљи и иностранству СКОР-а, члан УКС-а; новинар Српске телевизије из Чикага - STV - USA, члан УНС-а, FAI.

Контакт подаци:

064 060 46 79

Фото са изложбе одржане у Галерији Српске куће у Пожаревцу,
13. 12. 2010. године.

 

 

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК