www.srpskakuca.org.rs

ВАРОШКО АМАТЕРСКО ПОЗОРИШТЕ "СРПСКА КУЋА"

Културно-издавачки центар "Српска кућа" из Пожаревца основала је позориште под називом Варошко аматерско позориште "Српска кућа". Седиште позоришта је у Брежану, јер желимо да радимо на афирмацијимладих глумаца на подручју Живице, Брежана, Батовца... Такође сарађујемо са свим глумцима из Пожаревца.
Позориште је основано 08. 11. 2011. године, на Митровдан. Прва представа одржана је 09.12. 2011. године под називом "Чуј народе митоманије". Режирао ју је наш познати глумац и режисер Радиша Јевремовић - Раче". У представи су учествовали глумци из Пожаревца.
Наше позориште је младо али имамо велике амбиције да радимо на афирмацији наших глумаца тако да ће се о нама још чути и жеља нам је да што више радимо на афирмацији младих и да вас они забављају на позоришним даскама.
Дана 29. 01. 2013. године, у сали музичке школе "Стеван Мокрањац" одржана је представа (монодрама) "Глумац је глумац" нашег прослављеног глумца Зијаха Соколовића а у извођењу нашег младог Глумца Владислава Велковског. Велику захвалност дугујемо Зијаху Соколовићу што је нашем позоришту дао право на извођење његове представе. Такође велику захвалност дугујемо и директору музичке школе Зорану Марићу који је дао свој допринос за реализацију ове представе и  представа је одржана у једној оваквој реномираној културној установи као што је музичка школа.

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК