www.srpskakuca.org.rs

ВИОЛЕТА КЕВРО

 

ВИОЛЕТА КЕВРО СЛИКАР ИЗ КОСТОЛЦА

Зовем се Виолета Кевро. Рођена сам 27. 03. 1969. године. За заинтересоване сам ован у хороскопу, ватрени знак. Живим у Костолцу са својом породицом, мужем и два сина. Они су ми велика подршка, моја највећа снага. Читав свој живот цртам, играм се материјалима и маштом. Моја права сликарска авантура почела је 2005. године и отад се трудим да надоградим себе као сликара и као жену. Користим различите технике: уље на платну и лесониту, акрил, оловку, туш... Радим из срца: оно што осећам преточим у слику, цртеж. Када свој рад поставим на зид да га сви виде, тада оголим комад свог бића и на свачији суд стављам и део себе и своју визију. Излагала сам широм Србије и ван њених граница: колективне изложбе у Лозници, Чачку, Костолцу, Пожаревцу, учествујем радо на многим манифестацијама; "Дани Дунава", "Костолачка жишка"; на колонијама Костолац, Чачалица, Сутоморе, Цодеџ, Љубичево; са задовољством се одазивам позивима удружења другачијих интересовања и активности; неколико година излажем слике у Мајданпеку на "Међународној изложби жена сликара", учествовала сам на конкурсу минијатура у Мађарској; у јуну 2011. године сам била почасни гост у Републици Српској и тамо самостално изложила своје слике на седмодневној манифестацији "Видовдански дани кнесопља", изложби коју је видело преко 1500 људи и где сам позвана и следеће године; самостално сам излагала и у Соко Бањи, неколико година уназад.
Ово је моја 7. самостална изложба и њом бих желела да са својим пријатељима и љубитељима уметности поделим ужитак стварања, неке своје мисли, важне догђаје мог живота и људи у њему и осећања која су била мој покретач и да још једном своју срећу умножим дељењем...


ЉИЉАНА ЈОВАНОВИЋ

ЉИЉАНА ЈОВАНОВИЋ


Љиљана Јовановић рођена је у Смедереву 12.09. 1960. године, по занимању електро-инжењер, радник УСС Србија у припреми одржавања Хладне ваљаонице.
Живии и ствара у Пожаревцу. Сликањем се бави у слободно време од 2000. године, када је постала активни члан клуба Милена Павловић Барили. У галерији "Српска кућа" имала је прву самосталну изложбу у марту 2001. године. Излагала је на свим колективним изложбама ликовног клуба "Милена Павловић Барили", 40, пута, и учесник је на свим добротворним акцијама као донатор својих слика. Била је учесник на многобројним ликовним колонијама: У Београду, на Копаонику, Палићу, Свилајнцу, Рајцу, Гочу, Книћу, Равној Гори, Ћићевцу, Аџине Ливаде, Пролом Бањи, Заови, Љубичеву, Горњаку, Крепољину, Сестрољинским данима културе у Пољани, у Пожаревцу, Тулба и Чачалица.

Била је члан ликовне секције "САРТИД КУД", и излагала у Смедереву виђе пута у галерији Нинић.


МИЛЕВА БРАТИЋ

МИЛЕВА БРАТИЋ СЛИКАР ИЗ ПОЖАРЕВЦА

Милева Братић дипломирани правник, рођена у Невесињу 25. 11. 1953. године живела у Мостару до ратних догађања. Сада живи и ради у Пожаревцу. Члан Удружења ликовних стваралаца "Милена Павловић Барили" Пожаревац. Учесник бројних ликовних колонија у Пожаревцу. Учесник колективних изложби у Пожаревцу и у Мостару. Самостална изложба у Невесињу. Друга самостална изложба у Пожаревцу у галерији "Српске куће" 26. 09 2011.

 

БИЉАНА РАКИЋ


БИЉАНА РАКИЋ СЛИКАР ИЗ ПОЖАРЕВЦА


Зовем се Ракић Биљана и рођена сам 19. 01. 1994. године у Пожаревцу. Ученик сам III разреда Пожаревачке гимназије. Члан сам сликарског клуба Барили од 2008. године. Учествовала сам на више колективних изложби. Ово је моја прва самостална изложба у галерији Српске куће из Пожаревца, на којој су изложени моји, до сада, најбољи радови. Највише ме интересује модни дизајн и животна жеља ми је да постанем модни дизајнер.
Цртање је нешто што ме испуњава и показује моје виђење света и људи око себе. То ме инспирише да наставим даље.

 

Контакт:

012 7213 268
060 7224 003

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

СИНИША МИЈАТОВИЋ СЛИКАР

СИНИША МИЈАТОВИЋ - САША

ВАЈАР ИЗ БЕОГРАДА

Синиша Мијатовић - Саша , вајар из Београда, рођен 1964. године у Лозници, дипломирани економиста, магистар наука, усавршавао се на академији у иностранству; књижевник, председник Књижевног клуба "Жеља" из Београда, члан и координатор четрнаест огранака у земљи и иностранству СКОР-а, члан УКС-а; новинар Српске телевизије из Чикага - STV - USA, члан УНС-а, FAI.

Контакт подаци:

064 060 46 79

Фото са изложбе одржане у Галерији Српске куће у Пожаревцу,
13. 12. 2010. године.

 

 

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК