www.srpskakuca.org.rs

Каролина Живковић Марфлак и Наташа Врапчевић Васпитач у истраживању сопствене праксе

КАРОЛИНА ЖИВКОВИЋ - МАРФЛАК И НАТАША ВРАПЧЕВИЋ
ВАСПИТАЧ У ИСТРАЖИВАЊУ СОПСТВЕНЕ ПРАКСЕ

Каролина Живковић Марфлак је рођена 1954 у Сплиту. Основну и средњу школу као и Педагошку aкадемију за васпитаче завршила је у Новом Саду. Запослила се као васпитач у Суботици у ПУ”Наша Радост” у којој је непрекидно радила и живела 37 година.
Своју професију је одабрала жељено и цео радни век провела у откривању облика, мириса, боја и обликовала стварност заједно са децом. Радила је изузетно племенит и захтеван посао.
Жеља за професионалним сазнањем и самопотврђивањем је утицала да буде међу првим студентима Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Суботици.
Програм “Растимо уз плес” (акредитован од стране Министарства Просвете Србије),у којем је један од аутора, усмерио ју је на други степен студијског програма из области физичког васпитања те је стекла звање Специјалиста Струковни Васпитач.
Била је активан члан Удружења васпитача Војводине од дана оснивања и имала част да буде први председник Управног Одбора, а истовремено и члан Управног Одбора Савеза Васпитача Србије, што је било од пресудног значаја за обликовање овог приручника.
До сада је заједно са децом и педагогом Виолетом Врцељ Одри објавила збирку игара за децу под називом “ИГРАРИЈА” (2002 год.).
Тренутно живи у Перту у Аустралији и покушава да у оквиру рада Дијаспоре да свој допринос у активностима за децу и са децом.

Врапчевић Наташа рођена је у Суботици 29.06.1963. Детињство и младост је провела у Новској. Завршила је Вишу школу за образовање васпитача у Суботици и Учитељски факултет у Сомбору.
Издала је две збирке поезије за децу „ Брод маште „ (1997.), и „Чудесна планета „ (2000. ).
Једна од песама за децу објављена је у антологији српских песама за децу Пере Зупца „ Птица детињства“ (1997.)
Учествовала је и награђивана је на разним фестивалима поезије за одрасле. Песме су јој објављиване у многобројним часописима и зборницима. Пише драмске текстове за децу, компонује музику за децу, аутор је ТВ емисије за децу „ Насмејани сунцокрет“.
На међународном фестивалу сликовница за децу 2012. годинеу Аустрији, добила је посебну похвалу жирија за сликовницу „Језеро пријатељства“ коју је сама илустровала и превела на енглески језик.
Учесник је многобројних међународних конференција за васпитаче где је презентовала различите пројекте које је спроводила у раду са децом.
Ради као васпитачица у ПУ „Наша радост“ у Суботици.

Књига је објављена 2014. године.




Промоција приручника одржана у књижевном клубу "Саборник", Перт,
Аустралија. О приручнику је говорила проф: Мирослава Божић

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК