www.srpskakuca.org.rs

БРАТИСЛАВ БАТА ГОЛИЋ - СУДБИНА ЈЕ ТАКО ХТЕЛА

БРАТИСЛАВ ГОЛИЋ - СУДБИНА ЈЕ ТАКО ХТЕЛА

Братислав - Бата Голић, рођен је 14. 08. 1952. године у Власеници, БиХ. од оца Саве и мајке Софије. Детињство је провео у Хан Пијеску где је и завршио осмогодишњу школу а даље школовње наставио је у Сарајеву где је живео све до 1987. године у Сарајеву где је завршио вишу трговачку школу - одсек организатор продаје. Ожењен је и отац троје деце, Соње, Горане и Горана. Године 1987. досељава се у Пожаревац, тачније у село Брежане. Велико искуство у издавачкој делатности стекао је радећи у издавачком предузећу "Веселин Маслеша" из Сарајева где је био руководилац неколико књижара и велепродаја, као и у издавачком предузећу "Рад" из Београда. У Сарајеву је 1985. године отворио прву приватну књижару. Доселивши се у Брежане заједно са супругом Свјетланом отворио је самосталну трговинску радњу, а 14. 08. 1990. пререгиструје радњу у трговинско предузеће "Бата - Комерц". Дана 14. 08. 1995. оснива први приватни културни центар "Српску кућу". Добитник је многих изузетно значајних признања као што су Менаџер године за мала и средња предузећа 1995 године и Менаџер за културу 1997. године, повеља Културно просветне заједнице Пожаревац, повеља Регионалне привредне коморе, Повеља просветних радника града Пожаревца, одабран је у Лексикон енигмата Србије као и многих других признања што се може видети на сајту, на страници српски домаћин. Братислав Голић је иначе идејни творац Највеће српске енигме као и приређивач многих књига за децу а и идејни је творац пројекта "Сто младих талената - поезија". Његовом заслугом створен је велики број младих писаца у Србији. Покретач је и идејни творац неколико значајних манифестација које су добиле изузетан значај и уврштене у туристички календар Србије. Треба напоменути да је и велики добротвор и хуманиста помагајући на разне начине децу, људе и установе.
Збирка песама "Судбина је тако хтела" је његова прва самостална књига а објављена је у издању Културно-издавачког центра "Српска кућа" из Пожаревца а приређивач је преко стотину књига.
Књига је објављена 2009. године.

Братислав-Бата Голић са Катарином Миликиев аутором књиге "Детињство златних стихова" првим писцем Српске куће у библиотеци "Млади таленти". Књига је објављена 2000. године а тада је Катарина имала само 10 година. На слици је и Ана Дудаш, књижевник из Малог Црнића први њен рецензент и велики пријатељ "Српске куће" која је подржала пројекат "Сто младих талената" и била рецензент. Снимак направљен 19. 08. 2011. године у порти цркве Св. Игњатија Богоносца у Малом Црнићу поводом Преображењских сусрета песника 2011. године.

 

 

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК