www.srpskakuca.org.rs

КЛАРА МИЈАТОВИЋ - БЕЛО ПЕРО



Клара Мијатовић је српско-бразилско дете рођено 10. јуна 1996. године у Београду.
Ученик је О.Ш. "Иван Горан Ковачић" у Београду и своје прве песме објавила у школском часопису ИГ "Кораци" и "Наши таленти".
Три пута за поезију освајала је прво место на школским такмичењима.
На општинским такмичењима за поезију у организацији библиотеке "Вук Караџић" из Београда и "Пријатељи деце Звездара", освајала је прво, друго и треће место. Песме су објављене у збиркама дечјих песама ђачких песничких сусретања.
Изабрана и налази се у књизи "Сто младих талената града Београда" за 2007. годину и Антологија младих писаца Србије" у издању Културно - издавачког центра "Српска кућа" из Пожаревца.
На међународном конкурсу у Баваништу на тему "ЋИРИЛИЦА" у организацији "Вукове задужбине" освојила је прво место за литерарни рад.
У 2007. години издала је своју прву књигу поезије "БЕЛО ПЕРО" у издању Културно - издавачког центра "Српска кућа" из Пожаревца.
На 20. Фестивалу хумора за децу у Лазаревцу у организацији градске библиотеке "Димитрије Туцовић", 18. септембра 2008. године уручена јој је награда "Гашино перо" за најбољу књигу коју је објавио аутор школског узраста између два фестивала.
Члан је књижевног клуба "Жеља" из Београда и 22. септембра 2008. године примљена је као најмлађи члан у Савез књижевника у итаџбини и расејању (СКОР).
Бави се спортским пецањем и освајала је више златних, сребрних и бронзаних медаља. Најдража јој је добијена ван конкуренције: "Најмлађи такмичар на стази". Воли да игра билијар и обожава латиноамеричку музику.
Књига је објављена 2007. године.

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉУ КЊИГУ АУТОРА ШКОЛСКОГ
УЗРАСТА ИЗМЕЂУ ДВА ФЕСТИВАЛА 2008.
На првом међународном фестивалу за децу и омладину "Михал Бабинка" у категодији основаца освојила је прво место. На првом међународном фестивалу за децу и омладину "Јоан Флора" у категорији основаца освојила је друго место. Фестивали су одржани 2008. године у Новом Саду.

СРПСКА КУЋА ФЛЕШ

Alternative flash content

Requirements

Get Adobe Flash player

ЧАСОВНИК